Edulliset yritys-WLANit

Keskitetysti hallittavan yritys-WLANin ei tarvitse maksaa mansikoita

Langattomat verkot voi jakaa karkeasti kahteen kastiin: yksittäisten tukiasemien verkot ja hallitut yritysverkot. Jälkimmäiset ovat perinteisesti maksaneet kymmenkertaisesti ja vaatineet perehtyneen henkilökunnan ylläpitoon. Nyt markkinoilta löytyy kevyempiä vaihtoehtoja yritysverkon rakentamiseksi:

  • Ubiquiti on amerikkalainen langattomiin teknologioihin erikoistunut yritys, joka pyrkii pitämään kiinteät kustannuksensa kurissa. Esimerkiksi markkinointi perustuu lähinnä suusta-suuhun -menetelmään. UniFi on Ubiquityn WLAN-brändi.
  • MikroTik on latvialainen yritys, joka on valmistanut reitittimiä ja muita verkkolaitteita 20 vuotta. MikroTikin tukiasemat ovat täysiverisiä reitittimiä, joissa on WLAN-kortti – silti ne ovat hinnaltaan markkinoiden edullisimpia. MikroTikin laitebrändi on RouterBoard.
  • [Muokattu 8/2018: Tuote lopetettu] XClaim on amerikkalaisen Ruckus-valmistajan kevyempi brändi. Tuotevalikoima on hyvin suppea, mutta laatu tuttua Ruckus-tasoa. Esimerkiksi 802.11ac-tukiasemia on kaksi mallia: sisä- ja ulkokäyttöön.

Yhteistä näille kaikille on parin sadan euron hintataso, ei vuosimaksuja, keskitetty hallinta ja hillitty, ”businesslike” ulkonäkö. Keskitettyyn hallintaan ei tarvita erillistä laitetta, vaan verkkoa voi hallita sovelluksella, joka parhaimmillaan mahtuu kännykkään. Tuhannen euron kertainvestoinnilla saa laitteet keskikokoisen toimiston kunnolliseen verkkoon.

Linkkejä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.