Ubiquiti UniFi WLAN-tukiasemien käyttöönotto iOS-laitteella (iPhone tai iPad) 5 minuutissa

Hyvin pienessä verkossa ei tarvita lainkaan UniFi Controlleria vaan koko käyttöönotto voidaan tehdä iOS-mobiilisovelluksella.

Ubiquiti on julkaissut AppStoreen maksuttoman UniFi.app:n, jolla voi hallita UniFi-laitteita alusta loppuun. Käyttöönottovaiheessa suurin ongelma muodostuu ensimmäisen yhteyden muodostamisesta, koska iOS-laitteilla kaikki pitää hoitaa langattoman verkon kautta. Pitäisi siis liittyä langattomaan verkkoon, jotta verkon saisi luotua! Klassinen muna-kana-ongelma.

UniFi-tukiasemissa oleva oletusverkko ja salasana ovat merkityksettömiä kirjan- ja numerojonoja. Jokaisen laitteen takana on QR-koodi, joka pitää skannata puhelimen kameralla, jotta verkkoon voi liittyä. Kunhan verkkoon on kerran päässyt, on käyttöönotto jo helppoa. Paitsi kun verkon nimen vaihtaa, niin yhteys katkeaa… Sitten pitää vain liittyä uudestaan juuri luotuun verkkoon.

Alla olevassa videossa nämä vaiheet kahden tukiaseman verkossa on kuvattu iPhone 5:n pieneltä ruudulta, lähinnä todistamaan että se on mahdollista. iPadillä työ sujuisi aika lailla helpommin.

Työvaiheet:

Lähtötilanteessa tukiasemat on kytketty Ethernet-verkkoon ja niissä on jatkuva valkoinen valo.

  1. Skannaa oletusverkon tiedot
  2. Kirjaudu Asetuksissa oletusverkkoon
  3. Aseta yleisasetuksissa ylläpitäjän tiedot ja valitse maa
  4. Määrittele jokaiselle tukiasemalle 2,4 GHz ja 5 GHz verkoille nimi, WPA2 Personal -suojaus ja salasana
    (Koska ensimmäisen tukiaseman määrittelyn jälkeen verkon nimi ja salasana vaihtuu, pitää verkkoon kirjautua uudelleen)

Lopputilanteessa langaton verkko HomeNet toimii ja tukiasemissa on jatkuva sininen valo.

UniFi.appia ei voi suositella kuin aivan pienen verkon konfigurointiin, sillä siinä pitää jokainen tukiasema konfiguroida erikseen. Vähänkin laajemmassa verkossa konfigurointi yksitellen on työlästä ja virhealtista. Asetuksia on myös vähemmän kuin mitä tukiasemat oikeasti osaisivat, esimerkiksi erinimisiä verkkoja ei voi luoda kuin yhden per taajuusalue. Parempi ratkaisu on käyttää UniFi Controlleria tavallisessa työasemassa tai asentaa se palvelimelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.